Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sok z jezyn.

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jeżyny
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Sok z jezyn.

Do duzych sloikow wsypujemy warste cukru,warstwe jezyn i tak do napelnienia sloika,pierwsza warstwa na dnie i ostatnia na gorze musi byc cukier(na 1kg owocow 2 kg cukru).Sloiki ustawiamy w slonecznym miejscy np.na parapecie okna na kilka dni.Kiedy sok pusci,czesc cukru sie rozpusci a reszta idzie na dno,owoce i sok na gore,sok przecedzamy przez geste sito lub gaze.Wlewamy do garnka i zagotowyjemy,jesli jest malo slodki dosladzamy.Gotujacy wlewamy do sloiczkow,zakrecamy i stawiamy do gory dnem aby sie zassaly.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 16.09.2010 23:23
Mam na działce pierwszy rok jeżyny , jeszcze jest mało ale zawsze coś...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak