Sposób przygotowania

Na gotujące się mleko wsypać rozkruszony ser, gotować, ciągle mieszając, gdy z mleka zrobi się prawie serwatka przecedzić przez gazę na druszlaku. Wtym samym rondlu roztopić masło, dać ser i rozbite żółtka, dobrze wymieszać, dać soli i kminku do smaku i smażyć przez chwilę ciągle mieszając. Gdy usmażone to ja daję do butelek po wodzie, odcinam górę i napełniam serem butelki, jak wystygnie dac do lodówki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ana00

    wszystko co swojskie jest pyszne.Serek na pewno też ;) głosik :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    muśzę to zrobić koniecznie,nie ma jak wyroby swojskie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    moja mama jest mistrzynią w robieniu takiego serka ,mnie on się nie bardzo udaje
  • 0
    original
    Opublikowano

    izapozdro

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jola1512

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !