Sposób przygotowania

Pomidiory sparzyc zdjac skórke i pokroic na ćwiartki.Papryke umyc usunac gniazda nasienne oraz białe czesci i pokroic na paseczki.Cebule obrac i posiekac.Boczek pokroic w kostke i podsmazyc z oliwa na jasno złoty kolor.Dodac mielona papryke i cebule,smazyc mieszajac 3-4 minuty.Wkładamy pokrojona papryke i pomidory,solimy i gotujemy na duzym ogniu,a gdy połowa wody wyparuje zmiejszyc ogien,przykryc i gotowac tak długo az papryka bedzie miekka.Do leczo mozna dodac pokrojona w plasterki kiełbase.MOZNA PODAWAC Z RYZEM LUB KARTOFLAMI

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !