Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nalewka porzeczkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porzeczki czarne 1,5 kg
cukier 25 dkg
wódka 1,5 l
spirytus 0,25 l

Przepis i sposób przygotowania na: nalewka porzeczkowa

Owoce przebieramy myjemy i odszypułkujemy do słoja i zapsypujemy cukrem. Słoj zamykamy i odstawiamy na 1 miesiąc na nasłonecznone miejsce. Powstały sok po tym czasie zalewamy i wstawiamy do lodówki, owoce w słoju zalewamy wódką i odstawiamy na 3 tyg. Następnei zlewamy nalewkę do butelki i mieszamy z sokiem, dodając stpirytus i odstawiamy na 2 miesiące. Sklarowana nalewka dojrzewa 4 miesiące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Papryczka 05.04.2012 18:03
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak