Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kulki mięsne

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina 50 dkg
jajko 2 szt
cebula 2 szt
smalec
masła 2 łyz
sól, pieprz
ser tarty
kajzerki 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: kulki mięsne

cebulę obrać i pokroić drobno. Mięso i cebulę przepuścić przez maszynkę. Dodać jajak sól,pieprz. Wyrobic jednolitą masę. Kajzerkę pokroić na kromki, obrać z ncih skórki i miękisz pokrój w niedużą kostkę. Z masy mięsnej wilgotnymi dłońmi formuj kule. Obtaczaj je w roztrzepanymi jajku, apotem w pokrojonej bułce. Mięsne kule od razu kładz na rozgrzanym tłuszczu. Smażyć do czasu az grzanki będą złociste. Kule ułożyć w brytfance. Podlać odroniną wody i wstawić na 5 min w tem 190C. Pod koniec posypać serem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 16.12.2013 11:34
interesujący pomysł
artur7 13.08.2013 20:03
calkiem inny smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak