Sposób przygotowania

cebulę obrać i pokroić drobno. Mięso i cebulę przepuścić przez maszynkę. Dodać jajak sól,pieprz. Wyrobic jednolitą masę. Kajzerkę pokroić na kromki, obrać z ncih skórki i miękisz pokrój w niedużą kostkę. Z masy mięsnej wilgotnymi dłońmi formuj kule. Obtaczaj je w roztrzepanymi jajku, apotem w pokrojonej bułce. Mięsne kule od razu kładz na rozgrzanym tłuszczu. Smażyć do czasu az grzanki będą złociste. Kule ułożyć w brytfance. Podlać odroniną wody i wstawić na 5 min w tem 190C. Pod koniec posypać serem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    calkiem inny smak
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malgorzata549

    interesujący pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !