Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka nadziewana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 2 szt.
olej do smażenia
boczek 30 dkg
pomidory 30 dkg
ryż 3 woreczki
sól, pieprz
papryka czerwona 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka nadziewana

Papryki umyć i ściąć plasterek z wierzchu, wydrążyć z pestek i białych części. Gotować 5 minut. Odcedzić. W 3 łyżkach oleju przesmażyć drobno posiekaną cebulę aby zmiękła, dodać pokrajany w kostkę boczek, a następnie pomidory obrane i bez pestek, sól i pieprz. Pogotowac parę minut. Dodać przygotowany ryż. Dokładnie wymieszać i doprawic do smaku. Tym farszem nadziać papryki i ułożyć w dużym rondlu, polać olejem, przykryć i dusić 40 minut. Papryki nadziewane podawać same lub z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 25.02.2013 18:54
pycha papryki
Łukasz15 25.08.2012 11:11
Pyszne są takie papryczki nadziewane
Justa32 13.06.2012 13:04
mnie smakowało!!!
Tika4444 30.09.2011 16:52
ciekawy pomysł
Tika4444 30.09.2011 16:52
ciekawy pomysł
Tika4444 30.09.2011 16:52
ciekawy pomysł
goofy9 28.09.2010 08:55
papryka nadziewana?? chyba pestkami! To nie jest efekt końcowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak