Sposób przygotowania

Papryki umyć i ściąć plasterek z wierzchu, wydrążyć z pestek i białych części. Gotować 5 minut. Odcedzić. W 3 łyżkach oleju przesmażyć drobno posiekaną cebulę aby zmiękła, dodać pokrajany w kostkę boczek, a następnie pomidory obrane i bez pestek, sól i pieprz. Pogotowac parę minut. Dodać przygotowany ryż. Dokładnie wymieszać i doprawic do smaku. Tym farszem nadziać papryki i ułożyć w dużym rondlu, polać olejem, przykryć i dusić 40 minut. Papryki nadziewane podawać same lub z sosem.

Komentarze

  • -2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    papryka nadziewana?? chyba pestkami! To nie jest efekt końcowy
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justa32

    mnie smakowało!!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Pyszne są takie papryczki nadziewane
  • 2
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    pycha papryki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !