Sposób przygotowania

Pokrój jagnięcinę w grube kostki. Wymieszaj mięso w misce z łyżką oliwy, sokiem pomarańczowym, miodem, oregano i przyprawami. Przykryj miskę folią spożywczą i wstaw na godzinę do lodówki. W międzyczasie obierz cebulę, podziel ją na osiem części i każdą z nich pokrój na spore kawałki. Wypłucz i pokrój paprykę na cztery części. Oczyść je i pokrój każdą na grube kawałki. Na każdy szpikulec nabijaj kolejno: kostkę jagnięciny, kawałki cebuli, kawałek papryki, czynność powtarzaj kilkakrotnie. Ułóż szaszłyki na grillu. Opiekaj przez 15 minut. Obracaj co jakiś czas.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Matik

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne pyszności....

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !