Sposób przygotowania

Mleko zsiadłe miksujemy z jajkiem i mąką na jednolitą masę. Pod koniec ucierania dodajemy cukier puder i sode. Jabłka obieramy ze skórki i kroimy na plasterki lub kawałki. Rozgrzewamy olej. Jabłka wrzucamy do masy; obtaczamy dokładnie i nakładamy na patelnie. Smażymy po pare minut z każdej ze stron. Jemy na ciepło lub zimno, posypane cukrem pudrem. Są bardzo delikatne.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    ale apetyczne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    robię podobne. Zawsze są przepyszne :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    robię podobne. Zawsze są przepyszne :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    cudowna klasyka :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Aida

    klasyka...dzieciństwo... ehhh :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena40

    często robie takie smae
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ela11

    pychotka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !