Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik bananowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sok z cytryny 1 szt
kieliszek likieru cytrynowego 1 kieliszek
cukier puder 2 łyżki
migdały 5 łyzki
bita śmietana 1/2 szkl
Biszkopty 4 szt
galanteria czekoladowa
banan 5 szt
herbata 2/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik bananowy

Herbatę zaparzyć po czym doprawić ją sokiem z cytryny, cukrem oraz likierem.
Powstałym ponczem zwilżyć blaty biszkoptowe.
Następnie obrane banany zmiksować po czym dodać migdały oraz drobno pokruszone biszkopty.
Całość wymieszać po czym dodać ubitą śmietanę, delikatnie połączyć.
Powstałym kremem przełożyć blaty biszkoptowe.
Wierzch udekorować galanterią czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak