Sposób przygotowania

mak, śmietanę i cukier wymieszać. Przełożyć do rondla i gotowac 20 min, często mieszając. Ostawić do ostygnięcia.. Mąkę posiekać z masłem dodać 10 dkg cukru, sól i 1 jajko i 1 łyż zimnej wody. Zagnieśc ciasto. Włożyć na dekę rozwałkowane ciasto. Gruszki obrac i oczyscic przekrawając na pół i skropić sokiem. Pozostałe jajka utrzec z cukrem i połaczyć z przestudzonym makeim i kaszą manną. Masę przełożyć do formy i ułożyć na to gruszki mocno wciskając w masę. Wstawić do piekarnika 45 min w temp 200 C.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !