Sposób przygotowania

Żeberka wypłukać, zalać wodą i ugotować wywar. Kapustę pokroić, zalać wodą i ugotować. Do gotujących się żeberek dodać startą na grubej tarce jarzynę oraz liść, ziele i pieprz. Kiełbaskę pokroić w drobną kostkę i usmażyć na smalcu. Dodać do wywaru. Dodać również pokrojone w kostkę ziemniaki (pod koniec gotowania). Kiedy ziemniaki się ugotują doprawiamy i dodajemy ugotowaną kapustę. Można dodać zasmażkę.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię taki
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Pyszności, chyba zrobię dzisiaj na obiad taki kapuśniak :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    kapuśniak mniam ,dawno nie robiłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kate131

    lubię:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !