Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort orzechowo-wisniowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4
cukier 4 lyzki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 lyzki
mąka 1 lyzki
proszek do peiczenia 1 lyzeczka
masło 2 kostki
wiśnie 0,5 szklanki
Różowa posypka
Wiśnie w spirytusie 1 szklanka
cukier puder 0,5-1 szklanka
orzechy mielone 4 lyzki
orzechy mielone 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Tort orzechowo-wisniowy

Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszana z proszkiem do pieczenia, na końcu orzechy i bułkę tartą. Wszystko lekko wymieszać. Piec w temp. 180 stopni przez 30 minut.
Masło ucierać z cukrem jakieś 20 min. Do 1/3 dodać zmielone orzechy i zmiksować. Do 2/3 dodać mrożone wiśnie (dodając po 2-3 sztuki i tu już samemu trzeba ocenić kiedy jest ich wystarczająco by masa nie była wodnista), zmiksować.
Przełożenie: Biszkopt1+masa wiśniowa+posypane wiśniami+biszkopt2+masa wiśniowa+biszkzopt3+masa orzechowa+reszta masy różowej na dekoracje+wisnie z nalewki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piotr24 28.02.2012 12:23
super, jak schudnę to spróbuję ;)
agnieszka214 23.05.2011 09:38
pysznyn

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak