Sposób przygotowania

Masło posiekać nożem z przesianą z solą mąką.Dodać żółtko i trochę zimnej wody by wyrobić ciasto.Wstawić do lodówki na ok h. Rozwałkować,przełożyć do natłuszczonej formy i wyłożyć na to fasolę(lub nakłuwać widelcem jak ja:) ).Zapiekać ok15-20min w180stopniach.
Jabłka ubrać i pokroić w ćwiartki,skropić sokiem z cytryny.
Kremówkę ubić,dodać cukier waniliowy(ewentualnie trochę zwykłego cukru) i jajka i dalej ubijać.
Na cieście ułożyć jabłka,posypać płatkami migdałowymi i cynamonem.Wylać masę i zapiekać ok30min w180stopniach.Posypać cukrem pudrem.

***
można zostawić troszkę ciasta do dekoracji wierzchu.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !