Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i żółtkami, dodać mąkę z proszkiem i wymieszać.
Ser, żółtka i masło utrzeć na małych obrotach. Pianę z 4 jajek, pół szklanki cukru i 1 budyń waniliowy ubijać na dużych obrotach. Następnie połaczyć z serem.
Sparzyć mak, 2 razy zemlec z cukrem, dodać jajka, zapach migdałowy i dobrze wymieszac.
Połowę masy serowej wymieszać z masą makową.
Na brytfanke rozłożyć ciasto i i masę makowo-serową, a na nią masę serwowa. Piec ok. 1 godzine.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    danusia19671

    Super ciasto, ląduje do ulubionych

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !