Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maka (ciasto) 60 dkg
margaryna (ciasto) 1 kostka
miod(ciasto) 7 dkg
mleko 1 l
grysik 8 lyzek
cukier puder 10 lyzek
masło 200 g
olejek migdałowy 1
Soda oczyszczona Prymat 1 (ciasto)
jajko 3 (ciasto)
cukier puder 15 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek

Wyrobić ciasto i podzielić na 4 części. Każdą z nich upiec osobno.
Ugotować mleko z grysikiem. Ostudzić. Utrzeć masło z cukrem pudrem, dodać grysik i olejek i ucierać.

Na 1 placek nałożyć masę, przykryć drugim plackiem, posmarować powidłem, nałożyć 3 placek, posmarować masą i przyłożyć ostatnim plackiem. Na wierzchu polać polewą (pół kostki masła, 3 łyżki cukru, łyżka mleka- zagotować dodać 2 łyżki kakao) posypać kokosem lub ułożyć wzorki z płatków migdałów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 13.11.2011 10:03
super
ewelinapac 13.11.2011 10:02
super
Mati13 03.05.2011 19:36
bardzo ładnie wyglada
banditka 08.10.2010 09:13
podziwiam talent ;)
SmakolykiJoanny 07.09.2010 08:42
Pewnie bardzo smaczny
justyna111 06.09.2010 21:01
wygląda rewelacyjnie
iwa643 06.09.2010 16:31
śliczny
Lidia11 06.09.2010 13:47
bardzo ładnie :-)
IlonaAlbertos 03.09.2010 01:13
Ładnie się prezentuje.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak