Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto czekoladowe z wkladka kokosowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5
mąka 5 łyzek
cukier 5 lyzek
proszek do pieczenia 1 lyzeczka
kakao 3 lyzki
wiórki kokosowe 25 dkg
cukier puder 25 dkg
białko 5
śmietana 30% 0,5 l
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 lyzeczki
cukier puder 0,5 szklanki
margaryna(polewa) 100 g
mleko(polewa) 0,5 szklanki
kakao (polewa) 3 lyzki
wiórki kokosowe
Polewa: 3 lyzki
cukier 3 lyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowe z wkladka kokosowa

Biszkopt:
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Wkładka kokosowa:
Białka ubić, dodać cukier puder i ubijać, dodać kokos. Rozłożyć na blachę i piec na złoty kolor (20-30 minut)
Masa:
żelatynę rozpuscić wg przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubijac na wysokich obrotach aż będzie sztywna. Dodac cukier, kakao i zimną żelatynę. Zmiksować do calkowitego wymieszania skladników.
Polewa:
Margarynę rozpuścić z mlekiem, cukrem i kakao.
Przełozenie:
Biszkopt_wkładka kokosowa+masa+biszkopt+polewa+kokos

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 13.01.2012 20:18
super
misia53 12.08.2011 18:18
pychota
iwona332 17.06.2011 10:33
super
wiktor188 15.03.2011 18:19
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak