Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Niebiańskie ciasto z wisniami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

0,5 l smietany 30%
pół szklanki cukru pudru
2 lyzeczki zelatyny
2 galaretki wiśniowe
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
maku 3 łyżki
jajko 5 szt.
cukier 5 łyżek
mąka 5 łyżek
cukier 5-6 łyżek
mąka 5-6 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kisiel wiśniowy 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Niebiańskie ciasto z wisniami

Biszkopt różowy:
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem i kisielem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Biszkopt z makiem:
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem mak. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Masa:
żelatynę rozpuscić wg przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubijac na wysokich obrotach aż będzie sztywna. Dodac cukier i zimną żelatynę. Zmiksować do calkowitego wymieszania skladników. Przygotować galaretke wg przepisu na opakowaniu.
Przełożenie: biszkopt rozowy+dzem/powidła+biszkopt z makiem+masa+wisnie+galaretka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 08.05.2011 11:11
pyszne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak