Sposób przygotowania

Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Przygotować galaretki, szafirową w ½ podanej ilości wody.
żelatynę rozpuscić wg przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubijac na wysokich obrotach aż będzie sztywna. Dodac cukier. Zmiksować do calkowitego wymieszania skladników. Do 2/3 śmietany dodać szafirowa galaretke i zmiksować. Do 1/3 dodać żelatynę i kakao. Zmiksować.
Przełożenie: biszkopt+ptasie mleczko niebieskie+jagody+biszkopt_masa kakaowa+galaretka

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    apetyczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !