Sposób przygotowania

Białka oddzielić od żółtek, ubijać na sztywną pianę z cukrem. Dodać żółtka. Jeszcze chwile ubijać, do całkowitego połączenia się składników. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Lekko i dokładnie wymieszać. Wylać na tortownicę. Piec w nagrzanym piekarniku (170 st C) przez 25 minut. Zimny przeciąć na pół.
Żelatynę zalać 1/3 wody- zimną. Rozpuścic odczekac chwilę, wlać resztę wody- tym razem gorącej. Śmietanę ubijać z cukrem pudrem aż będzie sztywna i podwoić swoją objętość. Wlać zimną żelatynę. Miksować do całkowitego połączenia składników.
Przygotować galaretkę wg przepisu na opakowaniu.
Owoce umyć. Obrać brzoskwinie i pokroić na cienkie ćwiartki. Winogrona przekroić na pół, w miarę możliwości wyciągnąć pestki.
Pierwszy biszkopt posmarować 2/3 masy. Przyłożyć drugim biszkoptem. Resztą masy posmarować wierzch biszkoptu i boki. Na torcie rozłożyć owoce. Tężejącą galaretką zalać owoce. Wstawić do lodówki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    pyszny ,lekki u mnie znika ekspresowo :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !