Sposób przygotowania

Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Żelatynę przygotować wg przepisu na opakowaniu tylko, ze z 2 łyzeczek nie całego opakowania. Galaretkę przyrządzić wg przepisu na opakowaniu.
Śmietanę miskować z cukrem na wysokich obrotach do momentu aż podwoi objętość i zgęstnieje. Wlac zimną zelatynę i dodać kakao. Nadal miskować do całkowitego połaczenia.
Biszkopt przeciąć na pół. Dolny posmarować dzemem i połowa masy. Przykryc drugim biszkoptem i posmarować masą wierzch i boki. Ułożyc truskawki i zalać tężejąca galaretką.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !