Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort truskawkowo czekoladowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5
mąka 5-6 łyżek
cukier 5-6 łyzek
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
galaretka truskawkowa 1
śmietana 30% 400 ml
truskawki 0,5 kg
cukeir puder 0,5 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyzeczki
kakao 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Tort truskawkowo czekoladowy

Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Żelatynę przygotować wg przepisu na opakowaniu tylko, ze z 2 łyzeczek nie całego opakowania. Galaretkę przyrządzić wg przepisu na opakowaniu.
Śmietanę miskować z cukrem na wysokich obrotach do momentu aż podwoi objętość i zgęstnieje. Wlac zimną zelatynę i dodać kakao. Nadal miskować do całkowitego połaczenia.
Biszkopt przeciąć na pół. Dolny posmarować dzemem i połowa masy. Przykryc drugim biszkoptem i posmarować masą wierzch i boki. Ułożyc truskawki i zalać tężejąca galaretką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

everything 25.01.2012 09:43
fajny deserek ;-)
stokrotka 05.07.2011 20:42
fajne
iknkirke 24.01.2011 13:37
Smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak