Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SAJGONKI PO UKRAIŃSKU

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mielone mięso wieprzowe 50 dag
kiełki sojowe 10 dag
grzyby mun 1 opakowanie
garść makaronu sojowego
cebula 1 szt
jajko 2 szt
sól, pieprz do smaku
składnik niedostępny 20 szt

Przepis i sposób przygotowania na: SAJGONKI PO UKRAIŃSKU

Mięso wymieszać z kiełkami, umytymi i drobno pokrojonymi grzybami mun. Cebulę pokroić w kosteczkę, dodać jajka, przyprawy, sparzony makaron sojowy i wszystko razem bardzo dokładnie wyrobić.
Każdy arkusik papieru ryżowego zamoczyć w wodzie a kiedy będzie miękki wyjąć i nakładać farsz. Zwijać ruloniki jak naleśniki na krokiety. Smażyć w dużej ilości rozgrzanego oleju. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak