Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z rabarbarem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
margaryna 1 kostka
żółtko jajek 4
cukier 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 2 łyżki
białko 4
rabarbar 1 (rozgotowany z cukrem i galaretk

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z rabarbarem

Makę, żółtka, margarynę, proszek i 2 łyżki cukru utrzeć.
Rabarbar, umyć, obrać, pokroić. Rozgotować z cukrem (można z galaretką czerwoną)
Połowę ciast wkładamy do lodówki.
Białka ubić z ½ szklanki cukru. Na koniec dodac czerwony kisiel.
Połowe ciasta rozwałkowac na brytfankę. Wylac na to rabarbar i bialka ubite z kisielem. Posypac druga połowa ciasta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika111 27.11.2011 21:41
fajniutkie :)
Kate131 15.11.2011 09:01
pycha
monika154 19.08.2011 09:15
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak