Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MŁODA KAPUSTA ZASMAŻANA Z POMIDORAMI

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory bez skóry 3 szt
Koperek suszony Prymat 1 łyżka
koperek 2 gałązki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
cebula biała 1 szt
woda 2-3 litry
przyprawa uniwersalna Kucharek 2 łyżki
mąka do zasmażki około 4 łyżki
sól do smaku
biała kapusta 1/2 główki
boczek 4 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: MŁODA KAPUSTA ZASMAŻANA Z POMIDORAMI

Kapustę umyć i drobno posiekać, wrzucić do garnka, posolić, dodać listek laurowy. Gotować bez przykrycia około 30 minut. Boczek pokroić na drobne kawałki, podsmażyć, dodać pokrojoną cebulkę, podsmażyć znowu chwilkę a na koniec dodać obrane i starte na tarce o grubych oczkach pomidory. Zasypać mąką chwilę podsmażyć i dodać do kapusty. Doprawić do smaku reszta przypraw, koper i ewentualnie wegete. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 15.11.2010 10:42
jak ja lubie taką kapustkę, ale trzeba poczekać do wiosny...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak