Sposób przygotowania

Makaron gotować 10 min. w dużej ilości osolonej wody. Wyjąć na sitko, dobrze osączyć. Obrać czosnek i cebulę. Cebulę drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Oczyścić i umyć pieczarki, pokroić na połówki. Rozgrzać w dużym garnku olej, dobrze podsmażyć mielone mięso. Dodać grzyby, czosnek i cebulę, przez chwilę smażyć razem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wlać sos pomidorowy, dodać sos worcester. Zagotować całość. Wrzucić do garnka groszek i makaron, dodać kwaśną śmietanę. Wymieszać, podgrzewać na małym ogniu jeszcze 5 minut. Przed podaniem doprawić ponownie do smaku solą, pieprzem oraz ketchupem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !