Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z jaj

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 szt.
masło 2 dag
mleko pół szkl.
tłuszcz do smażenia
sól, pieprz do smaku
bułka pszenna 1 szt.
cebula 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z jaj

jaja ugotować na twardo (jedno zostawić surowe) obrać ze skorupek. bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokroić, usmażyć z bardzo małą ilością tłuszczu na jasnozłoty kolor. Bułkę i jaja zemleć przez maszynkę, dodać surowe jajko, cebulę, sól, pieprz i dokładnie wymieszać. Z masy formować nieduże kotleciki, obtaczać w tartej bułce i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Usmażone ostrożnie wyjmować łopatką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak