Sposób przygotowania

Grzyby dokładnie umyć, zmieniając kilkakrotnie wodę i zalać na kilka godzin letnią, przegotowaną wodą (4 szkl.). Ugotować w tej samej wodzie pod przykryciem, w połowie gotowania osolić, włożyć umytą i oskrobaną marchewkę, a pod koniec - przypieczoną nad gazem cebulę. Gdy grzyby będą zupełnie miękkie, wywar przecedzić. Część grzybów drobno posiekać i włożyć ponownie do garnka z wywarem. mąkę przyrumienić na patelni, dodać masło, podprawić zupę. Podawać z łazankami

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mic

    o prosze, jaka zupka)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mm pychptka;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !