Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 szt.
sok z cytryny
czosnek 1 ząbek
paluszki ptysiowe 300 g
jajko 1 szt.
oliwa 1 łyżka
cukier, sól, pieprz do smaku
barszcz czerwony 2-3 łyżki
grzyby suszone 30 dag
natka pietruszki 1 łyżka
sok jabłkowy 1 z burakami

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz z grzybami

Grzyby dokładnie umyć, drobniutko posiekać, zalać szklanką wrzątku i gotować ok. 30 min. pod przykryciem, dodając pod koniec opieczoną nad gazem cebulę w łupinach. Przecedzić i połączyć wywar z grzybów z sokiem buraczanym. Podgrzać, odstawić z ognia. Doprawić solą, sokiem z cytryny, roztartym czosnkiem, pieprzem, cukrem i barszczem z torebki. Podgrzać ale nie gotować. Przed podaniem posypać barszcz natką. Paluszki ptysiowe posmarować roztrzepanym jajkiem z oliwą i wstawić na 10 min. do piekarnika, aż staną się błyszczące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak