Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z awokado i truskawkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

awokado 1 szt.
rukola 50 g
sałata lodowa 1/2 szt.
truskawki 10 szt.
sok z cytryny 1 ćwiartka
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z awokado i truskawkami

Sałaty umyć, osuszyć, z rukoli usunąć ogonki. Umyć i osuszyć również truskawki, usunąć szypułki. Awokado obrać ze skórki (przekroić na pół, wyjąć miąższ, usunąc pestkę), pokroić wzdłuż na cienkie paski, skropić sokiem z cytryny. Sałatę lodową poszatkować i wraz z rukolą ułożyć na talerzu. Na sałacie ułożyć paski awokado i pokrajane w plasterki truskawki. Oprószyć solą i pieprzem.
Z oliwy, octu balsamicznego, miodu przygotować sos, którym polać sałatkę. Podawać natychmiast.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak