Sposób przygotowania

Myjemy piersi z indyka , osuszamy i nacieramy sola i pieprzem oraz galka muszkatolowa.Nacinamy piersi tak , zeby zrobic kieszenie w miesie do nadziewania . Przyrzadzamy farsz. Na patelni topimy maslo , przysmazamy cebulke i papryke drobno pokrojona . Dodajemy watrobke drobiowa zmielona , dusimy , dodajemy ryz i zalewamy polowa szklanki wina. Gdy wino sie wchlonie doprawiamy sola , pieprzem i dodajemy bazylie , mieszamy. Tak przygotowanym farszem nadziewamy piersi, zszywamy nicia lub spinamy wykalaczkami .Ukladamy na brytfanie z olejem , wkladamy do piekarnika. Po 20 minutach podlewamy druga polowa szklanki wina i pieczemy jeszcze 30 minut . Wyciagamy mieso , na powstalym plynie robimy sos , dodajac smietane z lyzka maki , doprawiamy . Piersi dzielimy na porcje i polewamy sosem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    może byc fajne
  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    to z pewnością jest fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    ciekawy pomysł z tym farszem!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    na pewno smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    ciekawy przepis!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    super przepis
  • 0
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    na pewno smaczne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !