Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe Kopytka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka 35 dag
jaja 2 szt
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe Kopytka

Na początku ziemniaki ugotować, następnie zmielić maszynką. Stolice posypać mąką. Położyć Ziemniaki , dodać przesianą mąkę , jajka i sól. Szybko zagnieść ciasto Ciasto podzielić na 3 części. Formować ruloniki grubości palca , kroić na 5 cm długości . Tak ukształtowane ciasto wrzucać do gorącej i osolonej wody. Gotować pod przykryciem. Po ugotowaniu kopytka odsączyć w cedzaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika168 02.12.2010 20:04
uwielbiam kopytka
Roman5 29.09.2010 09:34
co polskie to dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak