Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz w sosie pomidorowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso na gulasz 50 dag
marchewka 1 szt
cebula biała 1 szt
pieczarki 15 dag
czosnek 2ząbki
sos pomidorowy
woda
tabasco 3-4 krople
Kolendra cała Prymat
sól
kostka wołowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz w sosie pomidorowym

Mięso na gulasz pokroić na grube kawałki, dodać wyciśnięty czosnek i natrzeć. Mięso przyprawić imbirem, kolendrą i przyprawa do gulaszu Prymat. Marchewka pokroić na plastry i ugotować w osolonej wodzie z odrobiną masła. Cebulę zetrzeć na tarce i zarumienić na patelni. Pieczarki usmażyć na patelni. Mięso smażyć na oleju, aż się zarumieni, dodać wszystkie warzywa i wymieszać, podlać bulionem z kostki wołowej, dusić pod przykryciem, aż mięso zmięknie. Dodać sos pomidorowy rozrobiony z wodą i zmieszany z tabasco. Polać nim mięso, doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą do gulaszu Prymat.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 29.09.2010 09:34
swietnie wyglada
Maryś1 08.09.2010 13:02
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak