Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mus jabłkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 2 kg
cukier 1/2 kg
Cynamon mielony Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: mus jabłkowy

Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Zasypać cukrem na noc. Na drugi dzień podgrzać i gotować na dużym ogniu aż trochę soku odparuje. Mieszamy ciągle,żeby się nie przypaliło. Pod koniec smażenia dodajemy cynamon. Gorące nakładamy do słoiczków i zakręcamy . Odwracamy do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 11.11.2013 17:27
do szarlotki idealny
mamusia1 01.03.2012 15:10
delikatny w smaku
mamusia1 01.03.2012 15:10
delikatny w smaku
Beata73 16.02.2012 10:14
super
Beata73 16.02.2012 10:14
super
usmiech 09.08.2011 19:49
dobre
daria899 12.06.2011 15:35
smaczny
katarzynka455 23.05.2011 15:26
robię podobnie i jest bardzo smaczny i z wielorakim zastosowaniem
SyMiki 17.05.2011 15:19
super przepis
Beata73 29.04.2011 21:43
super
Beata73 29.04.2011 21:43
super
muflon 19.12.2010 16:18
dobry
Kryska73 27.10.2010 15:50
do placka nie zastąpiony!
mamusia1 01.10.2010 17:28
prosty i awaryjny jak nie ma z czym upiec placka!
Beata73 28.09.2010 18:50
idealny do placków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak