Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciastka francuskie z kiszoną kapustą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pół cebuli
szynka 10 dag
sol, pieprz, kminek
ciasto francuskie 25 dag
olej 1 łyżka
kapusta kiszona 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: ciastka francuskie z kiszoną kapustą

Kapustę odcisnąć, cebulę posiekać drobno. W rondlu rozgrzać olej, zeszklić cebulę, dodać pokrojoną szynkę i kiszoną kapustę. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i kminkiem. Smażyć przez chwilę mieszając. Odstawić do ostygnięcia.
Ciasto rozwałkować i wykrawać kwadraty o boku 10 cm. Na każdym układać porcję kapusty, brzegi ciastek smarować białkiem, rogi ciasta unieść do góry i sklejać ponad nadzieniem (sakiewki). Wierzch ciastek posmarowaćroztrzepanym żółtkiem. Piec w 200 st. C na blaszce wyłożonej pergaminem przez około25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 04.04.2012 22:30
ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak