Sposób przygotowania

Kapustę odcisnąć, cebulę posiekać drobno. W rondlu rozgrzać olej, zeszklić cebulę, dodać pokrojoną szynkę i kiszoną kapustę. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i kminkiem. Smażyć przez chwilę mieszając. Odstawić do ostygnięcia.
Ciasto rozwałkować i wykrawać kwadraty o boku 10 cm. Na każdym układać porcję kapusty, brzegi ciastek smarować białkiem, rogi ciasta unieść do góry i sklejać ponad nadzieniem (sakiewki). Wierzch ciastek posmarowaćroztrzepanym żółtkiem. Piec w 200 st. C na blaszce wyłożonej pergaminem przez około25 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    ciekawe połączenie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !