Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czereśniowo agrestowy kompot

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

60 dag czereśni
20 dag cukru
2 szklanki wody
agrest 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: czereśniowo agrestowy kompot

Czereśnie opłukać, usunąć ogonki i wydrylować. Agrest oczyścić i wypłukać. Układać owoce na przemian w słoikach, zalać gorącą zalewą. Zamknąć słoiki i gotować 15-20 minut na wolnym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak