Sposób przygotowania

Przygotować ciasto na naleśniki tj. połączyć w misce mleko, wodę, 2-3 jajka, mąkę, sól i cukier.Mieszać mikserem by uzyskać niezbyt gęstą masę.Używając patelni teflonowej olej dodać do ciasta.Usmażyć niezbyt grube naleśniki.
Ser żółty zetrzeć na grubych oczkach, czosnek także, przyprawić i wymieszać.
Układać farsz na środku naleśnika.Dwa boki naleśnika składać ku sobie i pozostałe dwa taże, by powstały kwadraty.
Panierować w pozostałych, rozkłóconych jajkach i bułce tartej.
Samżyć na rumiano z obu stron.Spożywać na ciepło gdy ser jest rozpuszczony.
Podawać z suróweczką.
Smacznego:)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !