Sposób przygotowania

Zagotować wodę. Brusznicę przebrać, umyć, wsypać do wrzącej wody, gotować 10 minut. Dodać cukier, pogotować razem, do momentu całkowitego rozpuszczenia cukru. Gorącą konfiturą napełnić wypasteryzowane, gorące słoiki i natychmiast zamykać zakrętkami, owinąć kocem i zostawić do wystygnięcia. Przechowywać w ciemnym chłodnym miejscu.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    ciekawy przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    lubię brusznice
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    dobre jedzonko:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    dobre jedzonko:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    dobre jedzonko:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !