Sposób przygotowania

Obieramy banany, ścieramy połowę skórki z cytryny. banany kroimy w plasterki na pół centymetra lub centymetr i dajemy na rozgrzaną patelnię. Dolewamy mleka i wsypujemy startą skórkę cytryny. Dodajemy dwie łyżeczki cukru, cynamon i 3-4 minuty dusimy na wolnym ogniu, następnie odwracamy banany i dusimy kolejne 3-4 minuty, aż się zrobi gęsty sos. Jak za szybko wyparuje mleko to jeszcze trochę dolewamy. Można podawać na grzance z tostera lub bez niczego.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Islanzadi

    Dla mnie bomba :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marta98

    pyszność

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !