Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

malinowe konfitury

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 kg malin
1 kg cukru
1 szklanka wody

Przepis i sposób przygotowania na: malinowe konfitury

Maliny przebrać i opłukać na sicie. Następnie maliny przesypać do rondla, w którym będą się smażyły. Z cukru i szklanki wody ugotować syrop. Gorącym syropem zalać maliny i zostawić do ostygnięcia. Z zimnych malin zlać sok, zagotować i gorącym ponownie zalać maliny. Zostawić do ostudzenia. Czynność tą powtórzyć trzy razy jeszcze. Ostatnim razem gotować konfiturę na małym ogniu 15 minut, potrząsając z niewielką siłą rondlem. Gorącą konfiturę przekładać do wygotowanych gorących słoików, zakręcić- owinąć kocem do wystygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak