Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigosik grzybowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1/2 kg
sól
pieprz
grzyby suszone 2 szklanki
kapusta 1/2 świeża

Przepis i sposób przygotowania na: Bigosik grzybowy

Kapustę świeżą siekamy, gotujemy, dodajemy odciśniętą z nadmiaru kwasu kapustę kiszoną. Grzyby moczymy dzień wcześniej, siekamy i wraz z wodą w której się moczyły dodajemy do kapusty. Całość gotujemy z przyprawami na maleńkim ogniu około 2 godzin. Doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak