Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszysty omlet

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5
mleko pół szklanki
mąka 5 łyżek
sól łyżeczka
ser żółty 30 dag
kiełbasa 30 dag
pieczarki 30 dag
cebula 1 duża
czosnek 3-4 ząbki
ketchup
Majeranek suszony Prymat
chilli wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Puszysty omlet

Białka ubijamy miskerem na piane. W osobnym naczyniu łaczymy żółtka, make, mleko i sól. Gdy połacza się w jednolitą masę wlewamy do białek i dalej miksujemy. Wylewamy na dużą patelnię i smażymy jak naleśniki z obu stron.

Kiełbase kroimy na drobno, również cebulę i pieczarki- podsmażamy na patelni (ja zawsze dodaję harissę, może być też np. chilli)

Przygotowujemy sos z czosnku ok. 3-4 ząbki, ketchupu i majeranku.

Na upieczonego omleta wykładamy podsmażony farsz i posypujemy serem. Nadal zapiekając polewamy sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak