Sposób przygotowania

Tuszki śledzi przygotowujemy do smażenia; obtaczamy w mące wymieszanej z przyprawą do ryb i układamy na rozgrzanej patelni; smażymy z obu stron na rumiany kolor. W między czasie możemy przygotować sobie tradycyjną zalewę octową .

Kiedy już podsmażymy nasze tuszki na tym samym tłuszczu smażymy cebulkę drobno pokrojoną, aż zrobi się mięciutka :)

Śledzie układamy do wysokiego naczynia i układamy na nie cebulkę razem z tłuszczem z patelni. Całość zalewamy ciepłą zalewą octową i przykrywamy.

Najlepsze są po ok. 2 dniach kiedy już się \"przegryzą\"

SMACZNEGO !

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    zielone śledzie są bardzo dobre ,a do tego jeszcze w zalewie,super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !