Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sznycle rybne

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z morskiej ryby 80 dag
cebula 2 sztuki
jajko 2 sztuki
czerstwe kajzerki 2 sztuki
mleko 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: sznycle rybne

Bulki skropić obficie mlekiem i poczekać az namokną, wycisnąć.
Filety pokroić na kawałki i zemleć wraz z cebulą i namoczoną w mleku bulką.
Do zmielonej masy dodać jaja sol pieprz i dokladnie wyrobić. Formować z masy owalne sznycle, obtaczać je w tartej bułce.
Rozgrzać na patelni olej i smażyc sznycle na rumiano z obu stro. Podawać mozna zarówno z makaronem jak i ziemniakami czy ryżem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak