Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik z kruszonką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
margaryna 1/2 kostki
cukier 3 łyżki
żółtko jajek 1
cukier 2/3 szklanki
jajko 5
budyń waniliowy 1
kruszonka; mąka 2/3 szklanki
margaryna palma 3 łyżki
masa 1 kg
twaróg 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: sernik z kruszonką

Składniki ciasta zagnieść i wylepić nim dno tortownicy. Przygotować masę serową. Zmielony twaróg utrzeć z żółtkami, margaryną, cukrem oraz budyniem. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do masy serowej. Wlać na ciasto i zagnieść składniki kruszonki. Posypać sernik. Piec ok. godziny w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 07.10.2012 19:50
znakomite ciasto
Krzysztof42 19.10.2010 14:53
serniki są najlepsze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak