Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farfalle z tuńczykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron farfalle 1 opakowanie
tuczyk w sosie wlasnym 1 opakowanie
oliwa 2 łyzki
ząbek czosnku 1
świezo zmielony pieprz
sól do smaku
tuńczyk kawałki w oleju 1 opakowanie
natka pietruszki 1 siekana

Przepis i sposób przygotowania na: Farfalle z tuńczykiem

Makaron ugotować w dużej ilosci lekko osolonej wody al dente. Odcedzić
Tunczyka w sosie wlasnym dokladnie odsączyć z zalewy odlac nadmiar oleju z tunczyka w oleju.
Na duzej patelni rozgrzac oliwę, mozna dodac 1 lyzke oleju od tuńczyka, dodac przeciśniety przez praskę czosnek. chwile razem smazyc.
Dodać rybę lekko ją krusząc. Dodać także makaron siekaną pietruszkę i doprawić sola oraz pieprzem, silnie zagrzać
Najlepiej podawac na tej samej patelni..

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak