Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki lodowe i galaretowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 30% 0, 5l
cukier puder pół szklainki
galaretka zielona 2
brzoskwinie 2
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki lodowe i galaretowe

Przygotowac żelatynę i galaretkę. Śmietane ubić z cukrem i dodać zimną zelatyne. Zmiskować. Brzoskwinię i winogron pokroić drobno. Do ozdobnych kubeczków wlac galaretkę i wrzucić owoce(połowę). Wstawic do lodówki. Do kolejnych kubeczków dać ubitą śmietanę- do połowy i wsypac owoce(polowa) i dodać resztę śmietany. Wlożyć o zamrażarki. Najlepiej na noc, a rano będziemy mieć stężała galaretkę i zamrożona śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 17.07.2012 05:33
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak