Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto kakaowo-kokosowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6
mąka 6 łyzek
cukier 6 łyzek
kakao 2 łyzki
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
białka (wkładka) 5
śmietana 30% 0,5 l
cukier puder pół szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat
kokos (wkładka)

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kakaowo-kokosowe

Biszkopt:
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem kakao. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Przekroić na pół.
Białka ubić, dodać cukier puder i ubijać, dodać kokos. Rozłożyć na blachę i piec na złoty kolor (20-30 minut)
Masa:
Żelatynę przygotować z 2 łyzeczek wg przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubić na wysokich obrotach z cukrem pudrem, gdy podwoi swoja objętość dodać żelatynę.
Przełozenie ciasta: biszkopt+ 1/3 masy+ wkładka kokosowa+ 1/3 masy+ biszkopt+ 1/3 masy+ polewa lub czekolada

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina/bunia 28.05.2011 12:14
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak